IK Oden U23

Referat: IFK Eskilstuna U23 - IK Oden U23

Denna match var uppskjuten sedan i juni.
Eskilstuna ställde upp med sitt U19-lag medan vi hade lånat in några spelare från Gäddeholm.
Motståndarna var ett duktigt akademilag med bra rörelse utan boll. Vi höll emot bra i början men tyvärr så släppte vi in ett olyckligt självmål på hörna efter 12 minuter. Därefter kom ytterligare två mål på bara några minuter och matchen var körd.
Dock fick vi in en reducering i mitten av halvleken när Rasmus nickade in Mauros fina frisparkslinlägg. Bollen gick i en båge över målvakten in i bortre hörnet. Ett rent Gäddeholmsmål alltså!
Men i slutet av halvleken släppte vi in ytterligare två mål vilket innebar 5-1 i paus.
1:a halvlek
1' Eskilstuna kontrar på vänsterkanten och den snabbe yttern spurtar förbi Oliver och kommer fri med Muaz men skjuter utanför högra stolpen
11' Eskilstuna lägger en djupledsboll efter högra kanten, det blir inspel och direktskott men Rasmus täcker bollen till hörna
12' 1-0 Eskilstuna, självmål genom Alan som olyckligt nickar in bollen i eget mål
15' 2-0 Eskilstuna sidledspassning och avslut i tomt mål
19' 3-0 Eskilstuna, kontring på vänsterkanten, sidledspassning och direktskott i mål
22' Hörna för Eskilstuna som nickas mot mål men Muaz räddar
26' 3-1 Oden genom Rasmus W (assist Mauro). Frisparksinlägg och nick i mål
29' Max slår en felpassning som Eskilstuna bryter och avslutar med ett skott i insidan av stolpen som går bakom Muaz och ut innan Samsom räddar returen på mållinjen ut till hörna
35' 4-1 Eskilstuna, instick, väggspel och friläge i mål
38' 5-1 Eskilstuna, Max och Mauro går på samma boll, dålig kommunikation så att de krockar varpå motståndaren skjuter bollen i mål precis innanför vänstra stolpen

Vi fick byta målvakt i halvtid då Muaz hade skadat foten. Linus in i kassen istället. Han fick en otacksam start då Eskilstuna gjorde mål på hörna nästan direkt när vi tappade markeringen helt på en spelare som placerade in bollen i mål vid främre stolpen
Därefter hade både Felipe och Hampus chanser att reducera men istället gjorde Eskilstuna på ett skott som Linus såg ut att ta men bollen smet emellan händerna in i mål.
Efter det gick luften ur oss och vi skapade ingenting framåt. Sista kvarten gjorde Eskilstuna ytterligare tre mål så det blev pinsamma siffror till slut, hela 10-1.
Det enda som var positivt var att flera U23-spelare fick mycket speltid efter fem veckor utan match. Förhoppningsvis har vi igen det i de två återstående U23-matcherna som båda spelas på hemmaplan.
2:a halvlek
1' Eskilstuna inbrytning och skott som Linus räddar till hörna
2' 6-1 Eskilstuna på hörna och volleyskott i mål
8' Bra frisparksinlägg av Hampus som nickas fram till Felipe som skjuter över i mycket bra läge!
12' Saif spelar fram Hampus som skjuter men målvakten räddar
13' 7-1 Eskilstuna skott som Linus tappar in mellan händerna p g a hala handskar
14' Gult kort på Keyse för fällning bakifrån
21' Nytt skott av E-tuna som Linus räddar till hörna
29' Linus gör en dubbelräddning i samband med en hörna
31' 8-1 Eskilstuna, frispark i ribban och de är först på returen
34' 9-1 Eskilstuna, skott stolpe in
35' 10-1 Eskilstuna ett nytt skott som Linus ska ta men bollen halkar igenom de hala handskarna och går försmädligt in i mål
Svårt att hitta någon stack ut idag. Men Keyse gör en gedigen insats i försvaret och på defensiva mittfältet.